vanessa-atkinsonVanessa Atkinson is er niet in geslaagd om de halve eindstrijd te bereiken van de Soho Square Women’s World Open Squash 2010 in Sharm El Sheikh. De 34-jarige squashster ging tijdens het WK-individueel in een fantastische kwartfinalepartij onderuit tegen Alison Waters uit Engeland. Het werd 11-9, 4-11, 7-11, 12-10, 8-11.

De als veertiende geplaatste Atkinson liet tegen haar veel hoger ingeschaalde tegenstandster opnieuw zien nog steeds op het allerhoogste niveau mee te kunnen. De Nederlandse won de openingsgame met een uiterste krachtsinspanning, maar betaalde daar vervolgens gedurende lange tijd de prijs voor. Waters domineerde in de tweede, derde en vierde game het duel en liet Atkinson in die fase veel lopen. Op 10-5 in het vierde bedrijf haperde de motor van de nummer drie van de plaatsingslijst echter, waarna Atkinson zich net als gisteren terug in de partij knokte. De Haagse weerde vijf wedstrijdballen af en sleepte vervolgens zelfs de game binnen in een tiebreak.

Ook in de beslissende vijfde game keek Atkinson snel tegen een kansloos lijkende achterstand aan (4-10), maar wederom kwam de nationaal squashkampioene knap terug. Bij 8-10 capituleerde ze op het tiende matchpunt echter alsnog.

Voor Atkinson was het de laatste keer dat ze een wedstrijd speelde op het officiële individuele WK. Gisteren maakte ze na haar gewonnen partij tegen Natalie Grainger (6) bekend in mei 2011, aan het einde van het squashseizoen, te stoppen met haar professionele carrière.

De beste Nederlandse squashster aller tijden kende een glansrijke loopbaan. De voormalige nummer één van de wereld speelde 15 WK’s en won in 2004 de felbegeerde wereldtitel door in Kuala Lumpur Natalie Grinham te verslaan. Een jaar later werd ze ook Europees kampioene en eerder dit jaar voegde ze ook de Europese teamtitel toe aan haar indrukwekkende erelijst door samen met Annelize Naudé, Orla Noom en Margriet Huisman het onverslaanbaar geachte Engeland en gastland Frankrijk te verslaan.

De halve finales op het WK Squash 2010 in Egypte gaan dinsdag tussen Nicol David (1) en Alison Waters (3) en Omneya Abdel Kawy (4) en Camille Serme (9). Meer informatie over de Soho Square Women’s World Open Squash 2010 is te vinden op www.sohosquareworldopen.com.