nicol-david-WWO2009_25284Nicol David is in Egypte wereldkampioene squash geworden. De Maleisische rekende in de eindstrijd van de Soho Square Women’s World Open Squash 2010 eenvoudig af met publiekslieveling Omneya Abdel Kawy (4) uit Egypte. Het werd 11-5, 11-8, 11-6. De partij duurde 30 minuten.

Voor de in Amsterdam woonachtige David was het al weer de vijfde keer dat ze de wereldtitel voor zich opeiste, waarmee ze op gelijke hoogte komt met de Australische Sarah Fitz-Gerald. De 27-jarige David, die in 2005, 2006, 2008 en 2009 ook al de sterkste was op het WK, stond in het hele toernooi geen enkele game af en toonde daarmee nogmaals dat er in het internationale damessquash geen maat staat op haar dominante spel.

Sinds augustus 2006 voert de Aziatische squashkoningin onafgebroken de wereldranglijst aan en verloor ze nog maar zeven wedstrijden op de Women’s International Squash Players Association (WISPA) World Tour. Daar tegenover staan maar liefst 175 overwinningen. Dit jaar won David alle proftoernooien waaraan ze mee deed.

Vanessa Atkinson was in de Egyptische badplaats Sharm El Sheikh de beste Nederlandse. Zij werd in de kwartfinales uitgeschakeld door Alison Waters (2-3) en maakte daarna bekend haar laatste individuele wedstrijd op het WK gespeeld te hebben. De 34-jarige Haagse stopt in mei 2011 met haar professionele loopbaan. De onlangs na 11 maanden afwezigheid op de baan teruggekeerde Natalie Grinham en Annelize Naudé vonden reeds in de eerste ronde hun Waterloo.

Het WK squash voor dames vindt volgend jaar weer in Nederland plaats. Rotterdam is van 28 oktober t/m 6 november 2011 gastheer van het prestigieuze squashevenement. Voor de World Open Squash 2011, waar naast de vrouwen ook de mannen in actie komen, zal een volledig glazen squashbaan opgebouwd worden in het nieuwe Luxor Theater. De voorrondes vinden plaats bij de Rotterdamse squashvereniging Victoria.

Meer informatie over de World Open Squash 2011 in Rotterdam is te vinden op www.worldopensquash2011.com.