De eredivisieteams van ‘MeerSquashHeroes hebben zich voor het komende seizoen versterkt met Natalie Grinham, Milou van der Heijden en Tommy Berden. Het drietal komt over van Squash Almere.

De 32-jarige Grinham behoort al jaren tot de absolute wereldtop bij de vrouwen. De Nederlandse kende in 2009 een succesvol jaar. Zo werd ze Europees kampioene en won ze twee belangrijke proftoernooien in Frankrijk en Nieuw-Zeeland. Daarnaast grossierde de squashster in finaleplaatsen. Ondermeer tijdens het WK-individueel, het EK voor landenteams en de Wereldspelen in Taiwan veroverde ze de zilveren medaille.

Na het individuele wereldkampioenschap voor dames in Amsterdam, eind september 2009, kwam er een einde aan het uitstekende kalenderjaar van Grinham. De in Australië geboren speelster raakte zwanger en stond door de geboorte van haar zoon Kieran ruim 11 maanden buitenspel. Eerder deze maand maakte Grinham, die door haar afwezigheid afzakte van positie 2 naar 13 op de wereldranglijst, haar rentree op de squashbaan in Ierland.

Ook de pas 19-jarige Van der Heijden maakt dit seizoen de overstap naar de club uit Hoofddorp. Het grote talent uit Valkenswaard, die vorig jaar naar Almere verhuisde om zich volledig te kunnen toeleggen op haar squashcarrière, is inmiddels de nummer 81 van de wereld en is hard op weg om op korte termijn haar debuut te maken voor het Nederlandse damesteam.

Door de komst van Grinham en Van der Heijden, en de aanwezigheid van onder andere Orla Noom, Lauren Siddall, Kim Hannes-Teunen en Tessa ter Sluis, is ‘MeerSquashHeroes dit seizoen bij de dames samen met de Rotterdamse squashvereniging Victoria de voornaamste kandidaat voor de landstitel. Squash Zwolle en Squash Almere komen ook uit in de dameseredivisie.

De mannen van ‘MeerSquashHeroes versterkten zich eveneens met een Almeerder. De 31-jarige Tommy Berden verdedigt de komende jaren de clubkleuren van de Hoofddorpers. De ervaren squasher werd in 2001, 2003, 2004 en 2005 Nederlands kampioen en reikte tot de 22e plaats op de wereldranglijst. Door blessureleed moest hij echter al op jonge leeftijd (26) een einde maken aan zijn professionele carrière.

Berden zal samen met de Hoofddorpers Bart Ravelli, Frank Hartkoren, Michael Fiteni en de talentvolle Marc ter Sluis het geraamte vormen van het eerste herenteam van ‘MeerSquashHeroes dat zich komend seizoen richt op het bereiken van de Play-Offs.

De Nederlandse eredivisie gaat woensdag 6 oktober 2010 van start. Beide teams van ‘MeerSquashHeroes beginnen het seizoen met een uitwedstrijd bij Victoria Squash.