Laurens Jan Anjema en Vanessa Atkinson zijn doorgedrongen tot de halve finales van de US Open Squash 2010 in Chicago. Beide squashers lieten donderdagavond (plaatselijke tijd) hun beste spel zien en bereikten probleemloos de laatste vier.

De 27-jarige Anjema, in de Amerikaanse metropool als derde geplaatst, was vanaf het begin van zijn partij met Mohammed Abbas oppermachtig. De Nederlander domineerde het midden van de glazen baan, die opgezet was in het befaamde Millenium Park, in het hart van Chicago, en stond het initiatief alleen gedurende een korte periode in de tweede game af. Het werd 11-5, 12-10, 11-6 voor de Hagenaar die het vrijdag onverwachts op moet nemen tegen Omar Mosaad. De Egyptenaar versloeg in een marathonpartij van 80 minuten toernooifavoriet Thierry Lincou in vijf games. In de bovenste helft van het schema moet Wael el Hindi (2) het opnemen tegen Olli Tuominen (8).

Anjema was zeer in zijn nopjes met zijn spel: “Het liep geweldig vandaag. Ik was scherp, gefocust en had een prima controle over de bal. Ik ben dan ook zeer happy met deze zege tegen een lastige tegenstander en kijk uit naar het restant van het toernooi,” aldus de mondiale nummer elf.

Ook Anjema’s landgenote Vanessa Atkinson kon tevreden terugkijken op haar kwartfinaleduel. Tegen de Engelse Emma Beddoes (7) moest de nummer twee van de plaatsingslijst weliswaar twee tiebreaks toestaan in de eerste en derde game, maar de 34-jarige Nederlandse speelde op de beslissende punten haar beste spel. Doordat ze ook het tweede bedrijf binnensleepte, was het pleit binnen driekwartier beslecht: 12-10, 11-8, 14-12.

Bij de laatste vier stuit Atkinson nu op de Deense Line Hansen (5), die verraste met een 3-1 zege op de als derde ingeschaalde Isabelle Stoehr uit Frankrijk. De andere halve finale gaat tussen Manuela Manetta, die in de eerste ronde Natalie Grinham uitschakelde, en de jonge Amerikaanse Amanda Sohby (8).

Meer informatie over de US Open is te vinden op www.squashinthepark.com.