Vanessa Atkinson heeft haar deelname aan de Dutch Open Squash 2010 bevestigd. De 34-jarige Haagse zal van 16-21 november 2010 dan ook een belangrijke publiekstrekker zijn bij het prestigieuze squashkampioenschap in Rotterdam.

Het is medio november 2010 waarschijnlijk de laatste keer dat squashliefhebbers Atkinson in Nederland in actie kunnen zien tijdens een internationaal proftoernooi. De twaalfvoudig nationaal kampioene kondigde een aantal weken geleden, tijdens het WK in Egypte, het einde aan van haar grandioze carrière. De squashster stopt in mei 2011 met professioneel squash.

Atkinson is bezig aan een indrukwekkende afscheidstournee. De wereldkampioene van 2004 zakte op de mondiale ranking van september weg naar de 15e plek, haar laagste positie sinds 1999, maar is sindsdien bezig aan een sterke reeks. Afgelopen weekend won ze de US Open Squash 2010, een hoog aangeslagen toernooi op de Women’s International Squash Players Association (WISPA) World Tour. In september had ze ook al de finale bereikt van de Ierse Open en reikte ze tot de kwartfinales op het WK in Sharm El Sheikh. Door haar goede prestaties zal Atkinson de komende weken flink stijgen op de wereldranglijst.

Toernooidirecteur Tommy Berden is uiteraard zeer te spreken over de deelname van Atkinson: “Wij zijn verheugd met de deelname van Vanessa. Ze is niet alleen de beste Nederlandse squashster aller tijden, maar bovendien verkeert ze in topvorm. We kijken er dan ook naar uit om haar nog eenmaal in actie te zien tijdens de Dutch Open en hopen dat het publiek in grote getale aanwezig zal zijn om haar een passend Dutch Open afscheid te geven.”

De Dutch Open Squash 2010 vindt van 16 tot en met 21 november 2010 plaats bij Victoria Squash in Rotterdam. Het squashkampioenschap, waar zowel de heren als de dames in actie komen, kent een totale prijzenpot van US$55.000. Hiermee behoort de Dutch Open in Europa tot de drie grootste squashevenementen van het jaar.

Meer informatie over de Dutch Open Squash 2010 is te vinden op de officiële toernooisite: www.dutchopensquash.nl.