Laurens Jan Anjema heeft laten weten volgende maand (16-21 november) definitief mee te doen aan de Dutch Open Squash 2010 in Rotterdam. Ook Dylan Bennett komt dan in actie bij het grootste proftoernooi op Nederlandse bodem in 2010. Hij kreeg van de toernooiorganisatie een wildcard.

De 27-jarige Anjema is hard op weg om de eerste mannelijke squasher uit Nederland te worden die de top-10 van de wereld bereikt. De Hagenaar won dit jaar al 2 toernooien op de Professional Squash Association (PSA) World Tour en behaalde daarnaast ook nog een keer de eindstrijd van een proftoernooi.

Door zijn goede resultaten steeg de linkshandige Nederlander dit jaar naar de 11e plaats op de PSA World Ranking, waardoor hij de top-10 inmiddels duidelijk in zijn vizier heeft. Een goed resultaat bij de Dutch Open volstaat volgende maand waarschijnlijk voor de 5-voudig nationaal kampioen om de laatste stap te zetten naar de mondiale elite.

Voor de één jaar jongere Bennett betekent de wildcard voor de Dutch Open eveneens een uitgelezen mogelijkheid om hogerop te komen op de wereldranglijst. De Eindhovenaar is de nummer 70 van de wereld en won net als zijn hoger aangeslagen landgenoot (Anjema) dit jaar al 2 PSA toernooien. Ook werd hij 2e op het NK.

Vorige week bevestigde Vanessa Atkinson al haar deelname aan de Dutch Open Squash 2010, die van 16 tot en met 21 november 2010 plaatsvindt bij Victoria Squash in Rotterdam. Komende week worden nog meer namen bekendgemaakt.

De Dutch Open Squash 2010 kent een totale prijzenpot van US$55.000. Hiermee behoort het squashkampioenschap in Europa tot de drie grootste squashevenementen van het jaar.  Meer informatie is te vinden op www.dutchopensquash.nl.