Dunlop heeft zich als ‘official racket partner’ en ‘official ball & equipment supplier’ verbonden aan de World Open Squash 2011, het officiële individuele wereldkampioenschap voor mannen en vrouwen dat volgend jaar van 28 oktober t/m 6 november plaatsvindt in Rotterdam.

Dunlop neemt een prominente plek in binnen de internationale squashwereld. Zo heeft Dunlop met Ramy Ashour, Nick Matthew, Amr Shabana en Gregory Gaultier vier van de vijf beste spelers ter wereld onder contract. Ook de Britse topspeelsters Alison Waters en Madeline Perry, alsmede nationale toppers als Dylan Bennett, Frank Hartkoren, Milou van der Heijden en Margriet Huisman spelen met rackets van het leidende Britse sportmerk. Dunlop is tevens al jarenlang sponsor van de Squash Bond Nederland (SBN), de Professional Squash Association (PSA), de Women’s International Squash Players Association (WISPA) en de World Squash Federation (WSF).

“We kijken er naar uit om volgend jaar de WK te sponsoren waar de beste spelers ter wereld strijden om de belangrijkste titel van het jaar,” zei Peter Blommaert, de productmanager voor de Benelux van Dunlop International. “Deze sponsoring helpt ons om onze positie als het nummer 1 squashmerk ter wereld te verstevigen en toont tevens onze commitment om de squashsport op alle niveaus te ondersteunen.”

Toernooidirecteur Tommy Berden voegde daar aan toe: “Het is fantastisch dat het grootste squashmerk ter wereld zich verbindt aan het WK. Gezamenlijk zullen we niet alleen het grootste, maar tevens ook het beste squashkampioenschap ooit proberen te organiseren.”

Het is overigens voor het eerst dat Nederland gastheer is van het gecombineerde WK. Tijdens het 10-daagse squashkampioenschap in Rotterdam is een totale prijzenpot van ruim US$400.000 te verdelen, een record. Nog nooit werd er zoveel geld uitgekeerd tijdens een squashevenement. De voorrondes worden gespeeld bij squashvereniging Victoria, voor de laatste vier dagen wordt een volledig glazen squashbaan opgebouwd in het nieuwe Luxor Theater.

De kaartverkoop voor de World Open Squash 2011 verloopt spectaculair. Met nog een kleine 13 maanden te gaan, zijn meer dan 80% van de kaarten voor het finaleweekend al verkocht. De resterende kaarten voor de halve finales en finales van het WK zijn te koop via de officiële toernooisite www.worldopensquash2011.com.