Vaness AtkinsonVanessa Atkinson heeft opnieuw de finale bereikt van een toernooi op de Women’s International Squash Players Association (WISPA) World Tour. In het zuiden van Frankrijk versloeg de Nederlandse donderdagavond in de halve finale van de Monte Carlo Classic 2010 de als tweede geplaatste Camille Serme in vier games: 9-11, 11-9, 11-5, 11-9.

Het was al weer de derde keer dit jaar dat de 34-jarige Atkinson, in Monaco de nummer drie van de plaatsingslijst, haar hoger aangeslagen tegenstandster bij een belangrijk toernooi op een nederlaag trakteerde. Tijdens het EK voor landenteams versloeg ze Serme in de finale, waarmee ze haar ploeg op het juiste spoor zette richting een historische Europese titel. Een aantal weken later versloeg ze de Française opnieuw in de halve eindstrijd van het EK-individueel.

De finaleplaats van Atkinson komt niet als een verrassing. De voormalige wereldkampioene verkeert sinds het begin van dit seizoen in een bloedvorm. Sinds september is het al de derde keer dat de Haagse de eindstrijd bereikt van een WISPA toernooi. Aan het begin van deze maand won ze nog de US Open. Door haar goede resultaten komt Atkinson volgende week weer terug in de mondiale top-10.

In de eindstrijd van de Monte Carlo Classic 2010 moet Atkinson het overigens niet opnemen tegen een landgenote. De Egyptische favoriete Omneya Abdel Kawy, de nummer vier van de wereld, schakelde later op de avond namelijk Annelize Naudé uit. Dat vergde weliswaar minder dan een half uur, maar de verrassende Amsterdamse routinier werd zeker niet overklast: 11-7, 11-8, 11-8.

Meer informatie op www.squashsite.co.uk/2009/montecarlo2010.htm.