Vanessa Atkinson is er vrijdag niet in geslaagd om de Monte Carlo Classic 2010 op haar naam te schrijven. De 34-jarige squashster moest in de eindstrijd van het prestigieuze WISPA toernooi in het zuiden van Frankrijk haar meerdere erkennen in toernooifavoriete Omneya Abdel Kawy. Het werd 5-11, 7-11, 11-4, 9-11.

De als 3e geplaatste Atkinson, die al 3 keer eerder in de finale stond in Monaco en de titel 1x won, kwam stroef uit de startblokken tegen de Egyptische nummer 4 van de wereld. Binnen een mum van tijd keek de Nederlandse tegen een kansloos lijkende achterstand aan, maar zoals zo vaak herpakte Atkinson zich. Ze won het 3e bedrijf en leek lang ook game 4 naar zich toe te trekken. Abdel Kawy, vorige maand nog verliezend finaliste op het WK in Sharm El Sheikh (Egypte), had echter andere ideeën en maakte de partij met een aantal schitterende punten af.

Voor Atkinson was het de 40e keer in haar imposante loopbaan dat ze de finale bereikte op de WISPA World Tour. 22 keer ging ze daarin met de toernooizege aan de haal. De belangrijkste zege boekte ze eind 2004 in Kuala Lumpur. In de Maleisische metropool werd ze destijds wereldkampioene.

Ondanks de nederlaag zal Atkinson door haar finaleplaats - en de goede vorm die ze de laatste toernooien etaleerde - volgende week stijgen naar de 8e plaats op de nieuwe wereldranglijst. De laatste keer dat de 12-voudig nationaal squashkampioene zo hoog stond, was in oktober 2008. 2 maanden geleden was de Haagse nog de nummer 15 van de wereld, haar laagste positie sinds 1999.

Meer informatie op www.squashsite.co.uk/2009/montecarlo2010.htm.