Vrijdag 29 oktober 2010 was er speciaal voor kinderen van verschillende scholen in de Haarlemmermeer tussen de 9 en 16 jaar een toernooi georganiseerd bij ‘MeerSquash in Hoofddorp. De kinderen konden op deze herfstvakantiedag geheel gratis kennismaken met de sport, door mee te doen met het Squashing Kids toernooi. Het resultaat was een geslaagde en succesvolle dag.

Maarliefst 45 kinderen hadden zich opgegeven voor deze sportieve dag, en deden allemaal erg hun best om hun beste squashprestaties te laten zien. De kinderen werden eerst in poules ingedeeld naar leeftijd, daarna vond er een knock-out ronde plaats. Uiteindelijk kwamen hierdoor in totaal 6 winnaars uit de bus gerold.

Combinatiefunctionaris Michael Fiteni had dit toernooi uit naam van Sportservice Haarlemmermeer en NextSquash perfect georganiseerd. Zo waren er naast de squashwedstrijdjes die gespeeld werden, ook nog andere activiteiten. De welbekende snelheidsmeter was erg in trek en het ‘squashdartbord’ werd ook goed benut. De lunch was volledig verzorgd door het squashcentrum ‘MeerSquash.  

Het Squashing Kids programma is een belangrijke pijler van NextSquash, dat daarnaast als hoofddoel heeft squash in zijn algemeenheid naar een hoger niveau te tillen. Door onder andere kinderen al in een vroeg stadium in aanraking te laten komen met de sport, streven zij hun doel na.