Squash Bond Nederland (SBN) heeft in Ronny Vlassaks de hoofdcoach gevonden die het fulltime trainingsprogramma bij het Frans Otten Stadion in Amsterdam gaat coördineren en die de invulling van het persoonlijke programma's van de selectiespelers de komende tijd vorm gaat geven. Hij volgt hiermee Damon Leedale-Brown op die besloten heeft in de Verenigde Staten te blijven wonen. Wel zal Damon als adviseur betrokken blijven bij het programma.

Vlassaks is met zijn professionele instelling, opleiding en werkervaring van duidelijke toegevoegde waarde voor het fulltime programma van de SBN, en de technische staf; Lucas Buit, Nicole Beumer en Jason Morris. De Belg komt oorspronkelijk uit het profwielrencircuit en heeft managementervaring vanuit het zelfstandig exploiteren van eigen squashcentra. Ook runt hij momenteel het Belgische Elite squash programma.

Naast het feit dat hij eerder al jeugdbondscoach van SBN is geweest, heeft hij middels opleiding en werkervaring kennis van fysieke training, voedingsleer en mentale begeleiding. Als eindverantwoordelijke van het Belgische Elite programma heeft hij ruime ervaring met het opstellen van individuele programma’s voor spelers. Verder heeft hij als opleider van de trainerscursussen van de Europese Squash Federatie diepgaande kennis van coachen.

Vlassaks is per direct begonnen met het inventariseren van het spelerspotentieel en zal de komende periode in overleg met de bondscoaches een individueel programma voor de selectiespelers opstellen.