Laurens Jan Anjema heeft de eerste ronde van de Qatar Classic 2010 gewonnen. Hij speelde vandaag tegen de Egyptenaar Ali Anwar Reda, en wist hem met 3-0 te verslaan. Het werd 13-11, 11-7, 11-6.

Door deze overwinning komt Anjema in de tweede ronde James Willstrop tegen. Deze Engelsman staat op de mondiale lijst op plaats vier, en is opvallend genoeg in dit toernooi slechts als zesde geplaatst. Hagenaar Anjema daarentegen is als dertiende ingeschaald, terwijl hij de nummer 11 van de wereld is. De tweede ronde wedstrijden van dit Super Series toernooi op de Professional Squash Association (PSA) World Tour, met een totale prijzenpot van $147.000, worden dinsdag 9 november gespeeld.

Bij de dames komen maandag 8 november drie Nederlandse dames in actie. Vanessa Atkinson (9) begint haar toernooi in Qatar met een duel tegen Manuela Manetta uit Italie. Orla Noom speelt tegen de als zesde gerangschikte Laura Massaro (ENG) en de 19-jarige Milou van der Heijden, via de kwalificaties doorgedrongen tot de hoofdronde, stuit op de Australische Donna Urquhart (11).

Meer informatie over de Qatar Classic 2010 is te vinden op http://www.squash.me.uk/qatar.