De laatste twee Nederlandse squashers, Laurens Jan Anjema en Vanessa Atkinson, zijn vandaag in de tweede ronde van de Qatar Squash Classic 2010 uitgeschakeld.

De 27-jarige Anjema, in Doha als dertiende ingeschaald, verloor kansloos van James Willstrop, de nummer vier van de wereld. De indrukwekkend spelende Engelsman had 45 minuten nodig om zich te ontdoen van de vijfvoudig Nederlands kampioen: 11-3, 11-5, 11-8.

Atkinson kon het goede voorbeeld van haar vriend Willstrop later op de dag niet volgen. De nummer acht van de wereld ging in vijf games onderuit tegen de Australische Kasey Brown, die op de wereldranglijst één plek hoger staat. In een kwalitatief hoogstaande partij, die 67 minuten duurde, was Atkinson echter op de cruciale momenten net niet scherp genoeg: 9-11, 11-7, 11-13, 11-5, 6-11.

Gisteren werden Orla Noom en Milou van der Heijden al uitgeschakeld. Zij verloren in de eerste ronde van respectievelijk Laura Massaro (6) en Donna Urquhart (11). Meer informatie over de Qatar Classic 2010 is te vinden op http://www.squash.me.uk/qatar.