Morgen (dinsdag) klinkt het startschot voor een van de drie grootste squashtoernooien van Europa; de Dutch Open Squash 2010. Het squashkampioenschap vindt tot en met 21 november opnieuw plaats bij Victoria Squash in Rotterdam, één van de succesvolste squashverenigingen in ons land. Gedurende zes dagen strijden nationale en internationale topspelers om belangrijke wereldranglijstpunten, een totale prijzenpot van US$55.000, en de felbegeerde titels.

In tegenstelling tot vorig jaar komen dit jaar zowel de mannen als de vrouwen in actie. Vorig jaar gaven alleen de heren acte de presence in Rotterdam als gevolg van het WK dames dat in 2009 eveneens in ons land plaatsvond. Bij de heren voert de Nederlandse held Laurens Jan Anjema (WR#11) de plaatsinglijst aan van de Dutch Open, gevolgd door de Australiër Cameron Pilley (14), diens landgenoot Stewart Boswell (19) en de Engelsman Alister Walker (20).

Bij de dames is de Australische Rachael Grinham, de nummer vijf van de wereld, als eerste geplaatst. De Ierse Madeline Perry (6) is als tweede ingeschaald, gevolgd door Rachael’s zus Natalie, die uitkomt voor Nederland. Als gevolg van haar zwangerschap daalde de Almeerse recent naar de 67e plek op de mondiale ranglijst, maar door een beschermde status is ze desondanks als derde gerangschikt tijdens de Dutch Open. De 34-jarige Nederlandse Vanessa Atkinson (8) is de nummer vier van de plaatsingslijst en zal in Rotterdam voor het laatst haar opwachting maken in eigen land tijdens een internationaal proftoernooi.

De eerste twee dagen vinden de kwalificatierondes plaats. Donderdag 18 november wordt de eerste ronde gespeeld, gevolgd door de kwartfinales op vrijdag 19 november, en de halve finales op zaterdag 20 november. Zondag 21 november is de finaledag. Om 14.00u betreden de twee sterkste dames de baan om te proberen dit prestigieuze toernooi op hun naam te schrijven, gevolgd door de heren die om 15.30u de finalestrijd zullen uitvechten.

Meer informatie over de Dutch Open Squash 2010 is te vinden op www.dutchopensquash.nl.