piedro-NK-Squash-2009_21923Piëdro Schweertman heeft zich gekwalificeerd voor het hoofdtoernooi van de Dutch Open Squash 2010 door de Nieuw-Zeelander Kashif Shuja met 3-1 te verslaan. De 25-jarige Zeeuw liet het op het laatst nog erg spannend worden, maar haalde de buit uiteindelijk binnen met 12-10, 6-11, 11-6, 18-16.

Na het verlies van alle andere Oranjespelers in de kwalificatie, is de winst van Schweertman een prettige opsteker. Door zijn zege ontmoet de Nederlander donderdag in de eerste ronde van het hoofdtoernooi de Australiër Cameron Pilley (2), de verliezend Dutch Open finalist van 2008 en 2009.

Morgen komen ook Laurens Jan Anjema (1) en Dylan Bennett in actie. De 27-jarige Anjema begint tegen de Fransman Mathieu Castagnet. De met een wildcard toegelaten 25-jarige Eindhovenaar speelt tegen ‘Aussie’ Stewart Boswell, de nummer 4 van de plaatsinglijst.  

Bij de eerste ronde van het hoofdtoernooi voor de dames is het helemaal een Oranjefestijn. Annelize Naudé bijt het spits af tegen Manuela Manetta (8) uit Italië. Vervolgens speelt Orla Noom tegen de Amerikaanse Latasha Khan (7), tegelijkertijd met Natalie Grinham, in Rotterdam als 3e geplaatst, die de Engelse qualifier Emily Whitlock treft. Tenslotte speelt Vanessa Atkinson (4) haar eerste wedstrijd tegen Heba El Torky (EGY).


Voor meer informatie kunt u terecht op www.dutchopensquash.nl.