Vanessa Atkinson en Natalie Grinham zijn vrijdag doorgedrongen tot de halve finales van de Dutch Open Squash 2010. In een geweldige sfeer bereikte het Nederlandse duo op compleet verschillende wijze de laatste vier van het prestigieuze squashkampioenschap in Rotterdam.

De 34-jarige Atkinson moest alle zeilen bij zetten om de Engelse Sarah Kippax van het lijf te houden. De Nederlandse won het eerste bedrijf met overmacht, maar moest de volgende twee games aan haar tegenstandster laten. Game vier ging echter weer nipt naar de als derde geplaatste Haagse, tegenwoordig woonachtig in Engeland, die vervolgens in het beslissende bedrijf de partij vakkundig afmaakte. Het werd 11-3, 6-11, 9-11, 11-9, 11-5.

Eerder op de avond had ook Grinham zich al geschaard bij de laatste vier van de Dutch Open. De 32-jarige Almeerse had tot het einde van de eerste game felle tegenstand te duchten van landgenote Orla Noom, maar was in het restant van het duel oppermachtig: 11-8, 11-6, 11-5. De partij duurde 31 minuten.

In de halve finales stuit de jongste helft van de GrinhamSisters zaterdag op Madeline Perry, de nummer 2 van de plaatsinglijst. De Ierse kampioene, de mondiale nummer 6, was een maatje te groot voor haar landgenote Aisling Blake: 11-3, 11-9, 11-7.

In de bovenste helft van het schema treft Atkinson de oudere zus van Natalie, Rachael Grinham. De Australische toernooifavoriete was in haar kwartfinalepartij veel te sterk voor Manuela Manetta (8) uit Italië: 11-7, 11-1, 11-7.

Meer informatie over de Dutch Open is te vinden op www.dutchopensquash.nl.