lj-anjema_19995Laurens Jan Anjema heeft zich op indrukwekkende wijze geplaatst voor de finale van de Dutch Open Squash 2010. De 27-jarige Anjema speelde een ijzersterke wedstrijd waarin hij vrijwel niks fout deed, en zijn tegenstander Stewart Boswell, de nummer 4 van de plaatsinglijst, volstrekt kansloos liet.

De Oranje-aanvoeder pakte op een meedogeloze manier een 11-5, 11-5, 11-1 winst, waarin de aah's en oeh's van het publiek doorlopend hoorbaar waren. Deze overwinning op Boswell is er een die letterlijk en figuurlijk de boeken in gaat. De Hagenaar heeft met deze winst genoeg punten behaald om begin december als eerste Nederlander in de geschiedenis de mondiale top-10 te bereiken.

Morgen kan Anjema het feest helemaal compleet maken door voor de tweede keer de Dutch Open Squash op zijn naam te schrijven. De Nederlands kampioen moet dan af zien te rekenen met Cameron Pilley, de nummer 2 van de plaatsinglijst. De boomlange Australiër klopte de Engelsman Chris Ryder in de halve finale in straight games: 11-9, 11-5, 11-8.

Naast Anjema speelt ook Vanessa Atkinson zondag de finale van de Dutch Open Squash 2010. De Nederlandse boekte vandaag een knappe overwinning op de hoger aangeslagen Rachael Grinham. In de finale stuit ze op Madeline Perry die de jongere helft van de 'GrinhamSisters' (Natalie) uitschakelde.

De finales worden morgen om 14:00 uur en om 15:30 uur gespeeld. Meer informatie over de Dutch Open is te vinden op www.dutchopensquash.nl.