Cameron Pilley heeft de Dutch Open Squash 2010 op zijn naam geschreven. In de 105 minuten durende slopende eindstrijd, was de boomlange Australiër te sterk voor de Nederlander Laurens Jan Anjema. In 2008 greep Pilley al eerder de titel mis, toen de Engelsman Nick Matthew de trofee in ontvangst mocht nemen, en in 2009 was een andere Brit Daryl Selby te sterk voor de in Nederland woonachtige Aussie.

De derde op eenvolgende Dutch Open finale was scheepsrecht voor de nummer 2 van de plaatsingslijst. Met een 11-7, 11-9, 11-13, 14-12 overwinning mocht de 28-jarige ‘Hagenaar’ dit jaar wel de titel, 525 punten voor de wereldranglijst, en de cheque van ruim 4000 dollar in ontvangst nemen.

Ondanks de nederlaag komt Anjema volgende maand toch in de top-10 van de wereld terecht. Zijn finaleplaats leverde genoeg punten op om volgende maand te stijgen van plek 11 naar plaats 9 op de mondiale ranglijst. Nog nooit eerder behoorde een Nederlander bij deze absolute wereldtop.  

Eerder vandaag was er bij de dames wel een Oranje-feestje. In de finale van het damestoernooi speelde Vanessa Atkinson een ijzersterke wedstrijd in haar laatste proftoernooi op vaderlandse bodem, waarin ze de Ierse Madeline Perry met overmacht versloeg. Het werd in straight games: 11-9, 11-3, 11-7. De nummer acht van de wereld verdiende met haar zege een kleine vierduizend dollar en 892,5 punten voor de wereldranglijst.

Meer informatie over de Dutch Open is te vinden op www.dutchopensquash.nl.