De World Squash Federation (WSF) heeft de poule-indeling bekend gemaakt voor het WK squash voor landenteams voor dames, dat van 29 november tot en met 4 december plaatsvindt in het Nieuw-Zeelandse Palmerston North. Het belangrijke squashevenement wordt dit jaar voor de zeventiende keer gespeeld sinds 1979. Aan het WK doen zestien landen mee.

De Oranjedames zijn in Nieuw-Zeeland als achtste geplaatst en hebben het niet getroffen met de loting. De ploeg van bondscoach Nicole Beumer, bestaande uit Vanessa Atkinson (WR#8), Annelize Naudé (39), Orla Noom (42) en debutante Milou van der Heijden (79), stuiten in de groepsfase op toernooifavoriet Engeland (1), de als negende ingeschaalde Verenigde Staten en Oostenrijk, de nummer laatst van de plaatsinglijst. Alleen de top-2 gaat door naar de kwartfinales.

Eerder dit jaar veroverden de Oranjesquashsters voor het eerst in de geschiedenis de Europese squashtitel. Tijdens het EK landenteams in Aix-en-Provence (Frankrijk) schakelde de formatie van oud-topspeelster Beumer verrassend de gedoodverfde favoriet Engeland uit in de halve finales, waarna ook gastland Frankrijk in de eindstrijd verslagen werd..

Voor de in topvorm verkerende Atkinson, afgelopen weekend nog winnares van de Dutch Open Squash 2010, en teamgenote Naude is het de laatste keer dat zij op de wereldtitelstrijd in actie zullen komen. Atkinson beëindigt in mei 2011 haar glansrijke carrière, terwijl Naude volgende maand haar laatste proftoernooi speelt in Hillegom.

Poule overzicht:

Poule A: [1] ENGELAND      [8] NEDERLAND       [9] VERENIGDE STATEN      [16] OOSTENRIJK
Poule B: [2] AUSTRALIË      [7] IERLAND            [10] INDIA                       [15] JAPAN
Poule C: [3] EGYPTE           [6] FRANKRIJK        [11] ZUID-AFRIKA             [14] MEXICO
Poule D: [4] MALEISIË        [5] NIEUW-ZEELAND [12] CANADA                    [13] HONG KONG