De Nederlandse squashdames staat een zware poulefase te wachten tijdens het WK squash voor landenteams in Nieuw-Zeeland, die komende zondag officieel geopend wordt.

De Oranjesquashsters Vanessa Atkinson, Annelize Naudé, Orla Noom en Milou van der Heijden arriveerden gisteren aan de andere kant van de wereld en spelen maandag, om 12:30 uur plaatselijke tijd, hun openingswedstrijd tegen de Oostenrijkse dames, Birgit Coufal, Sandra Polak, Judith Gradnitzer en Sabrina Rehman.

Een dag later (dinsdag 30 november) moeten de Nederlandse squashsters echt aan de bak. Wederom rond het middaguur is Engeland, de als toernooifavoriet ingeschaalde ploeg, de tegenpartij. Tijdens de Europese Kampioenschappen eerder dit jaar was de ploeg van Nicole Beumer in de halve finale nog verrassend te sterk voor het Engelse team, bestaande uit de wereldtoppers Jenny Duncalf, Laura Massaro, Tania Bailey en Sarah Kippax, maar in dit toernooi is Nederland maarliefst zeven posities lager ingeschaald.

Op de eerste dag van december, om 17:00 uur lokale tijd, stuit het Hollandse kwartet op de Verenigde Staten, de ploeg die één plaats lager is ingeschaald dan de Nederlanders. Deze wedstrijd tegen de Amerikanen Natalie Grainger, Latasha Khan, Amanda Sobhy en Olivia Blatchford kan wel eens het sleutelduel worden voor Nederland. Alleen de eerste twee uit poule A gaan door naar de kwartfinales die een dag later begint.

Meer informatie over het WK landenteams is te vinden op: www.womensworldsquash2010.co.nz.