De Nederlandse squashdames hebben hun tweede wedstrijd op het WK Squash voor landenteams in Nieuw-Zeeland verloren. Toernooifavoriet Engeland won afgetekend met 3-0 en nam daarmee revanche voor de historische nederlaag die het ruim zes maanden geleden leed tegen de Oranjedames tijdens het EK.

Op de speciaal voor het evenement opgezette glazen baan in de Nieuw-Zeelandse plaats Palmerston North was het niet te merken dat Nederland in mei van dit jaar de Europese titel veroverde ten koste van grootmacht Engeland. Zowel Orla Noom, Annelize Naudé als Vanessa Atkinson, tijdens het EK nog zo succesvol, hadden niks in te brengen tegen hun Britse tegenstanders.

De 25-jarige Noom deed het nog het beste tegen Tania Bailey. De Hoofddorpse ging met 6-11, 5-11, 6-11 onderuit, maar was daarmee wel de Nederlandse met de meeste punten. De Amsterdamse Naudé (3-11, 2-11, 4-11 tegen Laura Massaro) en de 34-jarige Atkinson (2-11, 3-11, 4-11 tegen Jenny Duncalf) kwamen niet eens tot de tien punten.

De eclatante nederlaag kwam als een bittere pil voor de Oranjesquashsters van bondscoach Nicole Beumer. Vooral van kopvrouw Atkinson was meer verwacht, aangezien de Haagse de laatste tijd in topvorm verkeert. Tegen Duncalf, de nummer twee van de wereld, had ze echter niks in te brengen.

Morgen neemt Nederland het in het derde groepsduel op tegen de Verenigde Staten. Winst op de Amerikanen, die slechts een plek lager zijn ingeschaald dan Oranje, is noodzakelijk om de kwartfinales te bereiken.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.womensworldsquash2010.co.nz.