De Nederlandse squashsters zijn vroeg uitgeschakeld op het WK Squash voor landenteams in het Nieuw-Zeelandse Palmerston North. In de laatste groepswedstrijd werd met 1-2 verloren van de Verenigde Staten, waardoor de Oranjedames zich niet plaatsten voor de kwartfinales. Gisteren had Nederland ook al verloren van toernooifavoriet Engeland.

Annelize Naudé beet het spits af voor de formatie van bondscoach Nicole Beumer die eerder dit jaar in Frankrijk verrassend de Europese teamtitel veroverde. De 33-jarige Amsterdamse trad aan tegen Latasha Khan, maar kon het niet bolwerken tegen de Amerikaanse: 13-15, 7-11, 7-11. De druk kwam vervolgens gelijk bij Orla Noom te liggen. De 25-jarige Hoofddorpse begon goed aan haar duel met Amanda Sohby, de wereldkampioene bij de junioren, maar na winst van het eerste bedrijf moest Noom de volgende drie games aan haar hoger aangeslagen tegenstandster laten. Het werd 11-6, 1-11, 5-11, 10-12.

Met het lot bezegeld moest Vanessa Atkinson nog de baan op. De kopvrouw van de Nederlandse ploeg liet wederom zien uit het goede hout gesneden te zijn. Met niks meer op het spel, ging ze toch tot het gaatje om het erepunt op het scorebord te krijgen. Tegen Natalie Grainger, net als Atkinson voormalig nummer één van de wereld, won ze met het kleinst mogelijke verschil: 12-10, 11-7, 4-11, 3-11, 12-10.

De uitschakeling kwam hard aan bij de Nederlandse squashsters die met hoge verwachtingen (een podiumplaats) naar Nieuw-Zeeland waren afgereisd. Zowel tegen Engeland als tegen de Verenigde Staten waren de Oranjevrouwen echter niet goed genoeg. De negende plaats is nu het hoogst haalbare voor de Europees kampioen, die 2 jaar geleden in Cairo als zevende eindigde.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.womensworldsquash2010.co.nz.