De Nederlandse squashdames hebben zich herpakt van de vroege uitschakeling op het WK voor landenteams in het Nieuw-Zeelandse Palmerston North. De Oranjesquashsters, die eerder dit jaar voor het eerst in de geschiedenis Europees kampioen werden, wonnen hun eerste duel in de strijd om de 9e t/m 16e plaats met 3-0 van Japan.

Annelize Naudé en Vanessa Atkinson stelde de zege al vroeg veilig voor de formatie van bondscoach Nicole Beumer, die door nederlagen tegen toernooifavoriet Engeland en de Verenigde Staten niet door de groepsfase heen was gekomen. De 33-jarige Naudé had weinig moeite met Miwa Maekawa (11-2, 11-3, 11-7), terwijl de één jaar oudere Atkinson nog flink haar best moest doen om de jonge Misaki Kobayashi van zich af te schudden. Het werd 11-6, 11-3, 7-11, 13-11. De 19-jarige Milou van der Heijden zorgde vervolgens voor de volle drie punten door in een niet meer van belang zijnde partij Yuki Sakai terecht te wijzen. Doordat Nederland al zeker was van de overwinning, hoefde de Brabantse slechts twee games op de baan te staan: 11-7, 11-9.

Morgen stuit Nederland op Hong Kong dat met 2-1 won van Mexico. Engeland (1), Australië (2) en Nieuw-Zeeland (5) plaatsten zich voor de halve finales. Daar komt later vandaag ook nog Egypte (3) of Maleisië (4) bij.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.womensworldsquash2010.co.nz.