Laurens Jan Anjema heeft zich in Saoedi-Arabië geplaatst voor de tweede ronde van de World Open Squash 2010, het officiële individuele WK voor mannen. De 28-jarige Nederlander, die sinds gisteren bij de beste tien squashers van de wereld behoort, rekende in een spannende strijd af met Mohammed Abbas.

De als twaalfde geplaatste Anjema begon voortvarend aan het duel met de Egyptenaar, die op de weg terug is na langdurig blessureleed. De Hagenaar nam een 2-0 voorsprong in games, maar zag zijn Egyptische opponent, die vanaf 2004 tot en met 2008 in de mondiale top-20 stond, langszij komen. In de vijfde en beslissende game was het echter toch de linkshandige Anjema die het duel naar zich toe trok. Het werd na 86 minuten 11-5, 11-8, 9-11, 9-11, 11-8.

Anjema was tevreden met zijn zege op Abbas: “Mohammed is de moeilijkste speler die ik in de eerste ronde kon treffen, dus ik ben erg blij met de overwinning. Ik had het wellicht wat eerder af kunnen maken, maar de manier waarop ik heb gewonnen doet er nu niet meer toe. Morgen heb ik een rustdag, dus dan kan ik lekker ontspannen en me mentaal gaan voorbereiden op mijn volgende wedstrijd.”

In de tweede ronde stuit Anjema wederom op een speler uit Egypte, inmiddels het sterkste squashland ter wereld. Zaterdag is Hisham Ashour de tegenstander van de vijfvoudig nationaal kampioen. Beide heren speelden dit jaar al twee keer eerder tegen elkaar. Ashour was in maart de betere van de twee, vorige week nam Anjema revanche tijdens de Dutch Open.

Tijdens de World Open is een recordbedrag van $327,500 te verdelen. Voor de winnaar ligt een cheque van ruim $45,000 klaar. Meer informatie over het WK is te vinden op www.atcosquash.com.