Vrijwel alle Nederlandse squashsters zijn deze maand gestegen op de nieuwe wereldranglijst. Dat maakte de Women’s International Squash Players Association (WISPA) vandaag bekend.

Vooral de stijgingen van Natalie Grinham en Milou van der Heijden zijn opvallend. Grinham keert na twee maanden afwezigheid terug in de mondiale top-50. De 32-jarige Almeerse bereikte vorige maand de halve finales van de Dutch Open en verdiende daarmee genoeg punten om van positie 67 naar plek 49 te stijgen. De voormalige nummer twee van de wereld was in oktober van dit jaar voor het eerst sinds 1997 weggevallen uit de top-50 als gevolg van de geboorte van haar eerste kind. Hierdoor stond ze bijna een jaar buitenspel.

De 19-jarige Van der Heijden vervolgde haar weg omhoog door het hoofdtoernooi van de Qatar Classic te halen, één van de grootste toernooien op de WISPA World Tour. De Brabantse is nu de nummer 65 van de wereld, terwijl ze vorige maand nog 79e stond. Voor Van der Heijden is het haar hoogste positie ooit.

Vanessa Atkinson blijft de beste Nederlandse op de WISPA World Ranking, die (uiteraard) aangevoerd wordt door de Maleisische wereldkampioene Nicol David. Ondanks haar Dutch Open zege bleef Atkinson op positie acht staan. Orla Noom (38) en Annelize Naudé (39) behoren ook tot de vijftig beste squashsters ter wereld.

Meer informatie is te vinden op www.wispa.net.