Nederland is bij het WK Squash voor landenteams voor vrouwen als 9e geëindigd. In het Nieuw-Zeelandse Palmerston North wonnen de Oranjedames hun laatste wedstrijd met 2-1 van Zuid-Afrika.

Net als gisteren kwam Orla Noom als eerste de baan op namens Nederland. Tegen Milnay Louw lukte het haar niet om haar land op voorsprong te zetten. De 25-jarige Hoofddorpse moest zich met 11-7, 12-14, 8-11, 4-11 gewonnen geven. De 34-jarige Vanessa Atkinson bracht de stand vervolgens weer in evenwicht. De ex-wereldkampioene speelde niet overtuigend tegen de Zuid-Afrikaanse Tenille Swartz, maar de Haagse won uiteindelijk wel: 11-2, 9-11, 13-11, 7-11, 11-6.

Het was tenslotte aan Annelize Naudé om tegen haar oude vaderland de winst binnen te slepen. Lang leek het daar niet op af te stevenen. De 33-jarige Amsterdamse kwam met 0-2 achter, maar herpakte zich en zette de partij uiteindelijk toch nog naar haar hand: 5-11, 10-12, 11-6, 11-3, 11-7.

Met de overwinning sloot de ploeg van bondscoach Nicole Beumer het teleurstellende toernooi met een positief resultaat af. De Oranjesquashsters werden in mei dit jaar Europees kampioen en reisden dan ook met grote verwachtingen af naar Nieuw-Zeeland. Door nederlagen tegen Engeland en de Verenigde Staten werd Nederland reeds in de groepsfase uitgeschakeld. De 9e plek was vanaf dat moment het hoogst haalbare.

Voor Atkinson en Naudé was het de laatste keer dat ze tijdens de wereldtitelstrijd in actie kwamen. Beide squashsters nemen binnenkort afscheid als profsquasher. Naudé speelt later deze maand in Hillegom haar laatste proftoernooi, de Flowerbulb Open. Atkinson hangt in mei haar rackets aan de wilgen!

Het WK werd overigens gewonnen door Australië. In de eindstrijd versloegen ze aartsrivaal Engeland met 2-1. Het was de 9e keer dat de Aussies de wereldtitel veroverden. Meer informatie over het WK is te vinden op de officiële toernooisite www.womensworldsquash2010.co.nz.