Laurens Jan Anjema is er niet in geslaagd om de laatste 16 te bereiken op de World Open Squash 2010, het officiële wereldkampioenschap voor individuele spelers, in het Saoedi-Arabische Al Khobar. De als 12e geplaatste Nederlander ging in straight games onderuit tegen een ontketende Hisham Ashour. Het werd 7-11, 9-11, 7-11.

Dat Ashour goed kon squashen was geen geheim. Het probleem van de Egyptenaar zat hem echter altijd in zijn constantheid. Briljante momenten werden vaak afgewisseld met onbegrijpelijke missers. Tegen Anjema was daar dit keer niks van te merken. De oudere broer van Ramy Ashour, de nummer 1 van de wereld, speelde elk punt met volle overgave en deed bijna niks fout. Hierdoor drukte hij de Nederlander doorlopend in de verdrukking, die daardoor niet zijn geliefde dominante spel kon spelen. Het gevolg: een vrij kansloze nederlaag voor Anjema: 7-11, 9-11, 7-11. De partij duurde 47 minuten.

Medio november had Anjema tijdens de Dutch Open nog gewonnen van Ashour, de nummer 29 van de wereld. Die overwinning op de balkunstenaar uit Egypte was de opmaat voor de Hagenaar om door te stomen tot de finale van het grootste squashkampioenschap op Nederlandse bodem. Daarmee bereikte hij genoeg punten om de mondiale top-10 te bereiken. Anjema staat nu 9e.

Voor de 28-jarige Anjema rest dit jaar nog één toernooi. Later deze maand doet hij in Delhi mee aan de PSA Masters, een Super Series toernooi op de Professional Squash Association (PSA) World Tour. De 5-voudig nationaal kampioen in India als 11e ingeschaald en stuit in de eerste ronde op een qualifier.

Meer informatie over het WK is te vinden op www.atcosquash.com.