De kinderen van het squashprogramma van Squashing Kids kunnen zich net voor de kerstvakantie nog uitleven op de squashbaan, want op woensdag 15 december vindt bij Sportcentrum Match in Amsterdam het ‘Squashing Kids Kersttoernooi’ plaats. Kinderen tussen de 8 en 14 jaar zijn dan de hele dag op het 7-banen tellende centrum te vinden, waar ze strijden om mooie prijzen die uitgereikt zullen worden door wethouder Jesse Bos en Jan Voskamp, directeur van hoofdsponsor Ymere.

Onder de grote groep kinderen die zich heeft ingeschreven voor dit toernooi zijn alle niveaus aanwezig, waardoor er ook in verschillende categorieën gesquasht wordt. Ook worden er andere squashverwante activiteiten georganiseerd, zodat ook kinderen met minder squashervaring kans maken op 1 van de leuke Squashing Kids prijzen.

Het Squashing Kids programma is een initiatief van NextSquash, met support van hoofdsponsor Ymere, de gemeente Amsterdam, Hemubo Almere, Reewoud Energietechniek en Dunlop, om kinderen al op jonge leeftijd met squash in aanraking te laten komen, zowel tijdens als na schooltijd. De inmiddels steeds groter wordende Squashing Kids toernooien zijn het bewijs van het enthousiasme waarmee dit initiatief wordt ontvangen. Het vorige toernooi werd in Hoofddorp gehouden bij ‘MeerSquash. Daar waren ruim 45 kinderen aanwezig.