Laurens Jan AnjemaLaurens Jan Anjema is zijn laatste toernooi van 2010 goed begonnen, door in de eerste ronde van de Punj Lloyd Masters 2010 in New Delhi in India de Maleisische qualifier Kamran Khan te verslaan. De 18-jarige zoon van de legendarische Pakistaan Jansher Khan, die maar liefst 8 keer wereldkampioen werd, was in straight games met 7-11, 4-11, 5-11 nog duidelijk een maatje te klein voor onze Oranjeheld.

De nummer 1 van Nederland komt met deze overwinning in de tweede ronde terecht van het PSA Super Series toernooi, waar hij zijn grootste rivaal van 2010, Hisham Ashour, tegenkomt. De Egyptenaar en de Nederlander zijn zo aan elkaar gewaagd, dat zij dit jaar om de beurt hun onderlinge duels naar hun hand hebben weten te zetten. Begin dit jaar bleek de Egyptenaar in Canada de betere te zijn van de twee, maar tijdens de Dutch Open nam de Oranjeaanvoerder in de kwartfinales revanche. Vorige week, tijdens de World Open in Saoedi-Arabiƫ, was het echter weer Ashour die de overwinning naar zich toe trok.

Anjema, de nummer 9 van de wereld en in India als 7e ingeschaald, komt donderdag weer in actie tijdens de Punj Lloyd Masters 2010. De Hagenaar is de enige Nederlander die mee doet. De kersverse wereldkampioen Nick Matthew voert de plaatsinglijst aan.