Het is Laurens Jan Anjema niet gelukt om de kwartfinales te bereiken van de Punj Lloyd PSA Masters 2010 in New Delhi. De 28-jarige Nederlander, in de Indiase metropool als 7e geplaatst, moest het voor de 3e keer dit jaar afleggen tegen de Egyptenaar Hisham Ashour. Het werd 11-6, 6-11, 11-9, 8-11, 6-11.

Voor Anjema komt er met de vroege nederlaag een teleurstellend einde van een goed jaar. De Hagenaar begon het jaar als de nummer 14 van de wereld, won in maart 2 toernooien in Canada en drong eerder deze maand voor het eerst de mondiale top-10 binnen na finaleplaatsen op de US Open en de Dutch Open. Op de ranking van 1 december neemt de 5-voudig Nederlands squashkampioen de 9e plek in.

Of de linkshandige squasher ook volgende maand nog bij de beste 10 squashers van de wereld behoort is nog onduidelijk. Door zijn vroegtijdige exits op het PSA Super Series toernooi in India en het eerder gespeelde WK in Saoedi-Arabië, waar hij ook al verloor van Ashour, staat de positie van Anjema onder druk.

Anjema’s volgende toernooi is eind januari 2011 in New York. Dan doet hij mee aan de prestigieuze Tournament of Champions waar een glazen squashbaan wordt opgebouwd in Grand Central Station.

 

PSA's SquashTV is the official live and video on-demand website of the Professional Squash Association.
Watch all the live action and highlights at www.psasquashtv.com