Flower-Bulb-Open-2010-squashDe Flowerbulb Open 2010, dat voor het vijfde opeenvolgende jaar plaatsvindt in de Bollenstreek bij Squash Hillegom, gaat vanavond van start met een grote Nederlandse inbreng.

Naast de rechtstreeks toegelaten Annelize Naudé, Orla Noom, Milja Dorenbos en Dagmar Vermeulen, plaatsten ook Margriet Huisman en Melissa Meulenbelt zich vanmiddag via de kwalificaties voor de hoofdronde van het internationale proftoernooi in Hillegom. Huisman was met 11-1, 11-1, 11-0 veel te sterk voor Patricia van Geest, terwijl Meulenbelt in vier zware games afrekende met de Finse Saara Valtola. Het werd 4-11, 11-9, 11-9, 11-8.

Het Nederlandse zestal komt vrijdag vanaf 18.00 uur in actie. Voor toernooifavoriete Naudé is de Flowerbulb Open een speciaal evenement. De winnares van de editie in 2006 zet zondag een punt achter haar professionele loopbaan, waardoor het de laatste keer is dat ze in actie komt tijdens een toernooi op de Women’s International Squash Players Association (WISPA) World Tour.

De 33-jarige Amsterdamse begint haar afscheidstoernooi met een duel tegen landgenote Milja Dorenbos. De als tweede geplaatste Orla Noom, in 2008 de sterkste tijdens de Flowerbulb Open, start tegen de Oostenrijkse Sandra Polak. Vermeulen speelt tegen de Engelse Leonie Holt (5), Meulenbelt treft Sarah Cardwell (3) uit Australië en Huisman stuit op de Noorse Lotte Eriksen (8).

Klik hier voor de volledige loting en de uitslagen.