Annelize_Sharm-El-Sheikh_9985_sAnnelize Naudé is haar laatste proftoernooi met winst begonnen. De 33-jarige Amsterdamse won in de eerste ronde van de Flowerbulb Open 2010 in Hillegom overtuigend van landgenote Milja Dorenbos. Het werd 11-2, 11-7, 11-6.

Naast de als eerste geplaatste Naudé, die zondag een punt zet achter haar professionele loopbaan, bereikte ook Orla Noom en Margriet Huisman de laatste acht tijdens het internationale squashtoernooi in de Bollenstreek. De 25-jarige Noom, de nummer 2 van de plaatsingslijst, was veel te sterk voor de Oostenrijkse Sandra Polak (11-4, 11-6, 11-4) en Huisman zorgde voor een kleine verrassing door Lotte Eriksen (8) uit Noorwegen te verslaan: 11-9, 11-6, 12-10.

Melissa Meulenbelt daarentegen redde het niet om haar eerste ronde partij in winst om te zetten. De Australische Sarah Cardwell (3) bleek een maatje te groot voor de qualifier uit Nijverdal. Dagmar Vermeulen, de zesde Nederlandse die tot de hoofdronde was toegelaten, slaagde er door de hevige sneeuwval niet in om Hillegom te bereiken. Haar plek in het toernooi werd overgenomen door de Finse ‘lucky loser’ Saraa Valtola.

Klik hier voor de volledige loting en de uitslagen.