Annelize Naudé is nog maar 1 zege verwijderd van een perfect einde van haar professionele squashcarrière. De 33-jarige Amsterdamse squashster won zondagmiddag haar halve finalepartij tijdens de Flowerbulb Open 2010 met duidelijke cijfers (11-5, 11-7, 11-4) van de Oostenrijkse Birgit Coufal (4) en krijgt daardoor zondagavond de kans om haar laatste proftoernooi met winst af te sluiten.

In de finale van het internationale squashkampioenschap in Hillegom, meetellend voor de wereldranglijst, stuit de als 1e geplaatste Naudé, de mondiale nummer 39, op Lauren Briggs. De 31-jarige Engelse, de nummer 6 van de plaatsingslijst, maakt in de Bollenstreek een succesvolle rentree na een slepende knieblessure. De voormalige nummer 18 van de wereld, die 8 maanden buitenspel stond als gevolg van een operatie, bereikte de eindstrijd met een 11-8, 11-5, 11-9 overwinning op Maud Duplomb (7) uit Frankrijk.

Mocht Naudé de Flowerbulb Open voor de 2e keer - ze was in 2006 al eens de beste - in haar carrière winnend weten af te sluiten, dan is het de 6e keer dat de geboren Zuid-Afrikaanse een toernooi op de Women’s International Squash Players Association (WISPA) World Tour op haar naam schrijft. Haar laatste titel dateert van september 2009 toen ze de SquashTime Open in Eindhoven won.

Klik hier voor de volledige loting en de uitslagen.