Jeugdsquash-groepsfoto-bij-Flevoparq

De clubs Flevoparq, Squash Almere en Squash Zwolle hebben een kleine jeugd competitie opgezet. De betrokken squash begeleiders/leraren zijn ieder op hun club bezig met het trainen van de jeugd. De trainingen worden ook als zeer leuk ervaren door de jeugd, maar uiteindelijk wil men zich ook wel meten. Helaas zijn er buiten een aantal jeugdtoernooien te weinig wedstrijdmogelijkheden. Het idee ontstond onder de clubs om een soort uitwisselingstoernooi te organiseren. Veel spelen en kennismaken met het spelen van echte wedstrijden waren de uitgangspunten.

Uiteindelijk is er een leuke competitievorm ontstaan. De leeftijd moet zijn tussen de 9 jaar en 14 jaar en het niveauverschil mag niet te groot zijn . De vier jeugdteams spelen op een 1x per maan op zondag 3 teamwedstrijden. De teamwedstrijden worden net zo gespeeld als de senioren, alleen wordt best of three gespeeld. De bedoeling is dat er dan bij elke club een keer wordt gespeeld. De stand wordt dan na 9 wedstrijden opgemaakt en dan wordt er een heuse Play off gespeeld op een vierde zondag. De nummers 1 tegen 4 en de nummers 2 tegen 3. Vervolgens wordt er gespeeld in de finale en om positie 3. De opzet is om dit concept uit te breiden met meer jeugdteams.

De eerste editie werd gehouden bij Flevoparq en het was leuk te zien hoe zenuwachtig de spelertjes waren. Iedereen was netjes gekleed in clubtenue. De wedstrijden waren spannend en er werd sportief geteld en gescheidsrechterd. Squash Almere 1 mag zich de koploper noemen na de 1e ronde. Flevoparq volgt op de tweede plaats. Squash Almere II staat 3e en Squash Zwolle is vooralsnog de hekkensluiter. De volgende speeldatum is 23 januari bij Squash Almere

 

Uitslagen  1 e ronde

 

Almere I

Almere II

Squash Zwolle

Flevoparq

10 - 1

5 - 7

Almere 1

Flevoparq

Almere II

Squash Zwolle

10 - 1

10 - 0

Flevoparq

Almere II

Almere

Squash Zwolle   1

4 - 6

10 - 1

 

Stand :

Pos

Teams

Gespeeld

Punten

1

Squash Almere I

3

26

2

Flevoparq

3

21

3

Squash Almere II

3

16

4

Squash Zwolle

3

2