Laurens_Jan_Anjema_19925Laurens Jan Anjema heeft slechts 1 maand kunnen genieten van een plek bij de beste 10 squashers van de wereld. Dat werd vandaag bekend gemaakt door de Professional Squash Association (PSA).

De 28-jarige Hagenaar steeg op zijn verjaardag (1 december) naar de 9e plek op de wereldranglijst als gevolg van zijn finaleplaats tijdens de Dutch Open in Rotterdam. In de laatste maand van 2010 werd hij echter zowel op het WK in Saoedi-Arabië als tijdens de PSA Masters in India vroegtijdig uitgeschakeld door de Egyptenaar Hisham Ashour, waardoor hij te weinig punten verdiende om zich te handhaven in de top-10. Als gevolg daarvan zag de 5-voudig Nederlands kampioen Mohammed El Shorbaghy, Daryl Selby en Cameron Pilley voorbij komen. Anjema sluit het jaar dan ook af als de nummer 12 van de wereld.

Dylan Bennett (72), Piedro Schweertman (103), Bart Ravelli (129), Rene Mijs (187) en Sebastiaan Weenink (199) eindigden het jaar ook in de top-200 van de mondiale ranglijst die wordt aangevoerd door Nick Matthew. De Engelsman werd in Saoedi-Arabië voor het eerst in zijn loopbaan wereldkampioen en won daarna ook nog het Super Series toernooi in India.

Meer informatie is te vinden op www.psa-squash.com.