Vaness AtkinsonNederlands beste squashster Vanessa Atkinson is 2011 begonnen als de nummer 9 van de wereld. Dat maakte de Women’s International Squash Players Association (WISPA) vandaag bekend.

De 34-jarige Haagse zakte medio vorig jaar terug naar de 15e positie op de wereldranglijst, maar zette een eindsprint in nadat ze aankondigde in mei een punt te zetten achter haar profcarrière. Op de ranking van januari zakte de voormalig wereldkampioene weliswaar een plaatsje, maar daarmee blijft ze nog wel ruimschoots in de mondiale top-10, die voor de 54e maand op rij wordt aangevoerd door de Maleisische Nicol David.

De aanvoerster van het Nederlands team werd de afgelopen jaren trouw gevolgd door Annelize Naudé. De geboren Zuid-Afrikaanse sloeg half december echter haar laatste bal op het hoogste niveau, tijdens de Flowerbulb Open in Hillegom, waardoor de Hoofddorpse Orla Noom nu, met haar 40e positie, de 2e Nederlandse is op de wereldranglijst. Voormalig nummer 2 van de wereld Natalie Grinham, op de weg terug na haar zwangerschap, steeg 2 plaatsen naar positie 47.

De benjamin van de Oranjedames, Milou van der Heijden, boekte 5 plaatsen winst naar plek 60 plaats op de wereldranking, 36 plaatsen hoger dan een jaar geleden. Ook Milja Dorenbos (150), Margriet Huisman (167), Melissa Meulenbelt (221) en Lisette Eschweiler (252) boekten progressie. Daarentegen zakten Karen Kronemeyer (30 plaatsen naar 163) en Dagmar Vermeulen (50 plaatsen naar 221) ver weg op de mondiale ranking.