De Eindhovenaar Dylan Bennett, de nummer 72 van de wereld, voert dit jaar het deelnemersveld aan van de ‘MeerSquashHeroes Open 2011, een toernooi meetellend voor de Professional Squash Association (PSA) World Ranking.

Het squashkampioenschap, dat voor het derde jaar op rij gespeeld wordt, vindt plaats van 14 tot en met 16 januari 2011 bij squash- en fitnesscentrum ‘MeerSquash & Activity, en is voor een groot aantal Nederlandse squashmannen het eerste proftoernooi van het nieuwe jaar.

Piëdro Schweertman, de winnaar van de vorige editie in 2010, bezet de 4e positie op de plaatsinglijst, achter de Engelsman James Snell (2) en het Egyptische supertalent Ali Farag (3), de nummer 2 van de wereld bij de junioren. De lokale helden Bart Ravelli (5) en Frank Hartkoren (wildcard) zijn ook rechtstreeks toegelaten tot de hoofdronde van de ‘MeerSquashHeroes Open 2011, waar naast de titel ook punten te verdienen zijn voor de wereldranglijst. Tevens wordt er een bedrag van US$5,000 verdeeld onder de deelnemers.

De loting van de ‘MeerSquashHeroes Open 2011 wordt begin volgende week bekend gemaakt.