Het speelschema voor de ‘MeerSquashHeroes Open 2011, dat komend weekend (14-16 januari) gespeeld zal worden bij de Hoofddorpse club ‘MeerSquash & Activity, is bekend gemaakt. De eerste ronde van het Professional Squash Association (PSA) toernooi wordt zaterdagmiddag gespeeld, waarin de als winnaar ingeschaalde Dylan Bennett de Italiaan Andrea Torricini tegenkomt. Ook de als 4e geplaatste titelverdediger Piëdro Schweertman treft een Italiaan; Jose Fachini.

De Hoofddorper Bart Ravelli zal dezelfde dag zijn toernooi beginnen met een duel tegen een qualifier, die op vrijdag 14 januari via de kwalificaties zijn plek in het hoofdtoernooi nog moet verdienen. Teamgenoot Frank Hartkoren, die met een wildcard tot de hoofdronde is toegelaten, zal de eerste ronde tegen landgenoot Rene Mijs spelen. De 31-jarige Mijs moest zich oorspronkelijk kwalificeren voor de ‘MeerSquashHeroes Open 2011, maar kreeg deze week het bericht dat hij rechtstreeks toegelaten wordt tot het hoofdtoernooi, na het terugtrekken van de Egyptenaar Basem Makram.

Naast bovengenoemd Nederlands vijftal, maakt ook international Sebastiaan Weenink een goede kans om zich te scharen bij de beste 16 squashers van het zogenaamde PSA Challenger 5 toernooi, waar een totale prijzenpot van $5.000 beschikbaar is. Hij moet dan vrijdag wel 2 kwalificatiewedstrijden winnend afsluiten.

De finale van de ´MeerSquashHeroes Open 2011 wordt zondag 16 januari om 17.00 uur gespeeld. Klik hier voor het volledige speelschema.