Door het grote succes van het vorige TMG Junior Series toernooi in Hillegom, op 13 november 2010, wordt er komende zondag (16 januari) een extra TMG-jeugdtoernooi georganiseerd bij ‘MeerSquash & Activity.

Op dezelfde dag worden ook de halve finales en de finale van de ‘MeerSquashHeroes Open 2011 gespeeld. Aan dit internationale proftoernooi voor mannen, dat al op vrijdag 14 januari begint, doet een groot aantal Nederlandse toppers mee. Dylan Bennett is als eerste geplaatst, en titelverdediger Piëdro Schweertman is de nummer vier van de plaatsingslijst. Ook de lokale helden Bart Ravelli en Frank Hartkoren zijn rechtstreeks toegelaten tot de hoofdronde.

De combinatie van een toernooi voor de jeugd (TMG Junior Series) en internationale toppers (‘MeerSquashHeroes Open) versterkt de beleving van beide takken in de squashwereld, en ligt daarmee in het verlengde van de ambitie van ‘MeerSquash & Activity om als kweekvijver te fungeren van toekomstige toppers.

De TMG Junior Series is een uniek toernooiencircuit voor junioren onder de 19 jaar, dat georganiseerd wordt door jeugdspelers. De nationale jeugdtoppers Tom Lucas, Marc ter Sluis en Guido Ploem zijn de initiatiefnemers van het nieuwe circuit, waarmee ze een gat opvullen in de Nederlandse squashwereld.

Ter Sluis en Ploem komen al jaren uit voor ‘MeerSquash en staan symbool voor het succesvolle Squashing Kids jeugdprogramma bij het squash- en fitnesscentrum in Hoofddorp.