Het hoofdtoernooi van de ‘MeerSquashHeroes Open 2011 gaat vandaag van start in Hoofddorp. In dit zogeheten Professional Squash Association (PSA) Challenger 5 toernooi maken 6 Nederlanders kans op de titel, de punten voor de wereldranglijst, en het totale prijzengeld van $5.000.

De Eindhovenaar Dylan Bennett is als toernooifavoriet ingeschaald tijdens de ‘MeerSquashHeroes Open 2011 en is daarmee de voornaamste Nederlandse kanshebbers. Titelverdediger Piëdro Schweertman, de Hoofddorpse helden Bart Ravelli en Frank Hartkoren, die toegelaten werd met behulp van de wildcard, Rene Mijs en Sebastiaan Weenink vullen de lijst met Nederlanders aan. De eerste vijf werden rechtstreeks toegelaten tot de hoofdronde, Weenink deed dit door 2 kwalificatierondes winnend af te sluiten.

Naast de 6 Nederlanders die wel het hoofdtoernooi hebben gehaald, kwamen in het kwalificatietoernooi nog een groot aantal nationale talenten aan bod. Joram Metiary, Tom Lucas, Christian Koll en de lokale ‘kanjers’ Marc ter Sluis, Guido Ploem, Joost Biezeno en Niels van Leeuwen, bleken nog te onervaren om een zege te boeken op het hoogste niveau.

Het speelschema voor de ‘MeerSquashHeroes Open 2011 vindt u op toernooi.nl. De eerste ronde wedstrijden beginnen zaterdag om 12.00 uur.