Afgelopen weekend heeft een groots squashfestijn plaatsgevonden bij het Hoofddorpse squash- en fitnesscentrum ‘MeerSquash & Activity. Door de steun van verschillende sponsoren en de gemeente Haarlemmermeer is het squashweekend tot een groot succes is gebracht.

Het ‘squashfeest’, waarin het internationale proftoernooi de ‘MeerSquashHeroes Open 2011 centraal stond, werd door het huisvestende centrum zo georganiseerd dat de beleving van squash in de breedste zin van het woord werd vergroot, met als doel squash één van de kernsporten in de Haarlemmermeer te maken.

Aan de ‘MeerSquashHeroes Open 2011, een toernooi voor mannen meetellend voor de wereldranglijst, deden een groot aantal lokale talenten en toppers mee. Zo konden de talenten van ‘MeerSquash, waaronder Marc ter Sluis, Guido Ploem, Niels van Leeuwen en Joost Biezeno, zich in het kwalificatietoernooi meten met topspelers uit binnen- en buitenland. De reeds fulltime Hoofddorpse profspelers Bart Ravelli en Frank Hartkoren werden door hun positie op de wereldranglijst rechtstreeks toegelaten tot de hoofdronde en maakten daarin hun plaatsing waar.

Naast het proftoernooi, werd er ook een recreantentoernooi en een jeugdtoernooi gespeeld. Ook hier waren veel fanatieke squashers uit de Haarlemmermeer bij aanwezig, die door een blik te werpen op de wedstrijden van het internationale toernooi, zelf ook meer gedreven werden in hun eigen spel. Opvallend daarbij was dat het jeugdtoernooi georganiseerd werd door de lokale talenten Marc ter Sluis en Guido Ploem, in samenwerking met hun Almeerse maatje Tom Lucas.

Met de financiële bijdrage aan het squashweekend vervolgt de gemeente Haarlemmermeer haar steun aan het squashbeleid van ‘MeerSquash. Sinds vorig jaar ondersteunt de gemeente al het jeugdbeleid, getiteld Squashing Kids, bij de succesvolle squashclub. In samenwerking met Sportservice Haarlemmermeer heeft het middelen vrijgemaakt om een combinatiefunctionaris squash (Michael Fiteni) aan te stellen, die basisscholen benadert en daarmee kinderen op een jonge leeftijd al met squash in aanmerking laat komen.