Squashster Natalie Grinham is er niet in geslaagd om door te dringen tot de halve finales van de Greenwich Open 2011, het eerste belangrijke evenement op de Women’s International Squash Players Association (WISPA) World Tour in 2011.

De 32-jarige Nederlandse won nog wel de openingsgame van Amanda Sohby, de wereldkampioene bij de junioren, maar slaagde er in het vervolg van de partij niet in de Amerikaanse qualifier haar wil op te leggen. Het werd 12-10, 8-11, 9-11, 7-11. In de eerste ronde was ook Vanessa Atkinson al uitgeschakeld.

Grinham kon wel leven met haar nederlaag tegen Sohby, die in 2010 omhoog schoot van plek 55 naar positie 24 op de mondiale ranglijst. “Ik speelde redelijk tot goed, maar ik merk duidelijk dat ik vooral op de belangrijke momenten wedstrijdritme te kort kom. Dit soort partijen kunnen dan ook alleen maar helpen om terug te keren op mijn oude niveau.”

De Almeerse Grinham werd in 2009 ondermeer Europees kampioene en eindigde het jaar als de nummer 2 van de wereld. Als gevolg van haar zwangerschap - eind mei beviel ze van haar eerste kind - zakte ze echter ver weg op de wereldranglijst naar plaats 67. Haar rentree verloopt vooralsnog moeizaam. Van de 5 toernooien die ze als moeder speelde, reikte ze slechts 1 keer (tijdens de Dutch Open) tot de halve finale. Inmiddels staat de Nederlandse 47e op de WISPA World Ranking.

Meer informatie over de Greenwich Open 2011 is te vinden op http://www.squashsite.co.uk/2009/greenwichopen2011.htm.