lj-anjema_19995Nederlands kampioen Laurens Jan Anjema heeft zich in New York geplaatst voor de kwartfinales van de Tournament of Champions 2011, een van de belangrijkste toernooien op de Professional Squash Association (PSA) World Tour. De 28-jarige squasher was in de tweede ronde duidelijk een maatje te groot voor Nicolas Mueller (Zwi).

Anjema begon dramatisch aan het duel met de qualifier. De Hagenaar stond binnen een paar minuten met 7-1 achter, maar herpakte zich knap. De als zesde geplaatste Nederlander maakte de rally’s langer, slaagde er daardoor in zijn tegenstander uit het midden van de baan te verdringen en won het eerste bedrijf alsnog. In de volgende twee games had hij niks meer te duchten van de Zwitser. Het werd 11-9, 11-3, 11-4.

Voor Anjema, de nummer 12 van de wereld, is het de tweede keer dat hij de laatste acht bereikt van een PSA World Series toernooi. Dinsdag stuit de linkshandige Hagenaar op de Egyptenaar Amr Shabana. De viervoudig wereldkampioen stuurde Daryl Selby (Eng) met 11-6, 11-8, 11-8 naar huis. Ook regerend wereldkampioen Nick Matthew, titelverdediger James Willstrop en Ramy Ashour drongen door tot de kwartfinales.

Meer informatie over de Tournament of Champions 2011 is te vinden op www.squashsite.co.uk/2009/tournamentofchampions2011.htm.

PSA's SquashTV is the official live and video on-demand website of the Professional Squash Association.
Watch all the live action and highlights at www.psasquashtv.com