In navolging van de onlangs gestarte jeugdcompetitie zijn Squashmere, Match Amsterdam, Squash Up Amsterdam en Meersquash ook begonnen met een kleine jeugd competitie. Het format van de jeugdcompetitie in Noord Nederland bleek erg succesvol. Afgelopen zondag is de competitie gekopieerd in Squash Up in Amsterdam Noord.

Het was een leuke dag met veel mooie potten. Er was veel strijd, emotie, zenuwen, sportiviteit en vooral plezier te zien op de baan. Deze competitie is voor de kids een ideale gelegenheid om kennis te maken met spelen in teamverband en zaken als scheidsrechteren en het coachen van hun teamgenootjes.

Amsterdam Noord is na de eerste speelronde de koploper door alle partijen te winnen. Amsterdam West 1 staat tweede door na een zeer spannende wedstrijd op punten te winnen van Squashmere (6-4). Amsterdam West 2 staat vooralsnog vierde.

De kinderen speelde 3 officiële teamwedstrijden en één ronde voor de dagoverwinning. In de zogenaamde vierde ronde en uiteindelijke dagfinale wist Amsterdam Noord met één game verschil Amsterdam West 1 van zich af te houden (7-4). Squashmere won wederom van Amsterdam West 2 en eindigde daarmee derde (9-3).

De jeugdcompetitie is een combinatie tussen een uitwisselingstoernooi en competitie. Het werkt als volgt. Iedere club mag één of twee teams afvaardigen. De leeftijd moet zijn tussen de 9 jaar en 14 jaar en het niveauverschil mag niet te groot zijn . De vier jeugdteams spelen 1 keer per maand op zondag 3 teamwedstrijden. De teamwedstrijden worden net zo gespeeld als bij de senioren, alleen spelen de kinderen best of three. Elke game levert het team 1 punt op en het winnende team krijgt 2 extra punten. Na afloop wordt de stand opgemaakt. De bedoeling is dat er dan bij elke club een keer gespeeld wordt. Aan het eind van alle speelrondes zal er een ‘play off’ gespeeld wordt tussen de twee regio’s.

De volgende wedstrijd is op zondag 6 februari in Amsterdam West.

Uitslagen eerste ronde

A'dam West 1

-

Squashmere

6-4

A'dam West 2

-

A'dam Noord

2-8

A'dam West 1

-

A'dam Noord

2-9

A'dam West 2

-

Squashmere

0-10

A'dam West 1

-

A'dam West 2

10-1

A'dam Noord

-

Squashmere

10-2

 

 

 

 

 

 

 

Stand

 

 

Gespeeld

Totaal

1

Noord

3

27

2

West 1

3

18

3

Almere

3

16

4

West 2

3

3

 

 

 

 

 

 

Foto´s

foto1

foto2

foto3

foto4

foto5

foto6

foto8

foto9