Laurens Jan Anjema is er net niet in geslaagd om de halve eindstrijd te bereiken van de Tournament of Champions 2011. In de kwartfinales van het World Series toernooi in Grand Central Station, het hoofdtreinstation van New York, ging de Nederlander dinsdagavond (plaatselijke tijd) met 7-11, 11-9, 8-11, 8-11 onderuit tegen Amr Shabana (4).

De 28-jarige Anjema speelde een prima partij tegen de 4-voudig wereldkampioen, tegen wie hij in de 3 voorgaande ontmoetingen geen vuist had kunnen maken. De als 6e geplaatste Hagenaar hield de Egyptenaar dit keer ruim een uur op de baan en was gedurende delen van het duel zelfs dominant. Op de belangrijke momenten liet de Egyptische nummer 5 van de wereld, de laatste tijd weer goed in vorm, echter zien over meer ervaring te beschikken op topniveau.

Naast Shabana bereikte ook regerend wereldkampioen Nick Matthew, de nummer 1 van de wereld, dinsdag de laatste 4 van het prestigieuze toernooi op de Professional Squash Association (PSA) World Tour, waar een totale prijzenpot van $115,000 te verdelen is. Een dag eerder hadden ook Ramy Ashour (2) en James Willstrop (3) zich al geplaatst voor de eindfase van het squashkampioenschap in de Amerikaanse metropool.

Meer informatie over de Tournament of Champions 2011 is te vinden op www.squashsite.co.uk/2009/tournamentofchampions2011.htm.