(regio Almere/Zwolle/Dronten)

Afgelopen zondag stond de 2e ronde op de agenda van de Junior League in de regio Almere/Zwolle/Dronten. Intussen is er ook in de regio Amsterdam een junior League opgezet en de bedoeling is dat de beste teams elkaar treffen in een heuse Play Off die medio mei wordt gehouden bij Flevoparq.

Junior League is een idee van Richard Corveleijn en Thony Schwab. Zij trainen de beginnende jeugd in Dronten en constateerde dat de jeugd dat erg leuk vind, maar zich uiteindelijk ook wil meten met leeftijdgenoten. Alleen maar onderlinge wedstrijden spelen werd toch te saai. Uiteindelijk is er een leuke competitievorm ontstaan. De leeftijd moet zijn tussen de 9 jaar en 14 jaar en het niveauverschil mag niet te groot zijn. De vier jeugdteams spelen 1x per maand op een zondag 3 teamwedstrijden. De teamwedstrijden worden net zo gespeeld als de senioren, alleen wordt er Best of Three gespeeld. De bedoeling is dat er dan bij elke club een keer wordt gespeeld. De stand wordt dan na 9 wedstrijden opgemaakt en dan wordt er een heuse Play off gespeeld.

Na de 1e ronde bij Flevoparq was het nu de beurt aan Almere om het te organiseren. De teams waren nagenoeg hetzelfde als de vorige keer en je kon zien dat de spelertjes begonnen te wennen aan de wedstrijd rituelen van het competitie spelen en het scheidsrechteren van de wedstrijden. De jeugdteams leren gelijk wat winnen is, maar ook wat verliezen is.

Almere 1 was weer het sterkste jeugdteam, maar de verschillen worden kleiner. Flevoparq werd wederom tweede. Squash Almere II staat derde en Squash Zwolle blijft de hekkensluiter. Halverwege de dag wordt er altijd een Bliksem toernooi gespeeld. Een Knock Out schema waar de spelertjes tot de 2 punten spelen. Anthony Schwab won de finale van Akyshya

Anthony Schwab (winnaar bliksem toernooi)
Foto: Antony Schwab


De volgende speeldatum is 13 februari bij Squash Zwolle

Uitslagen  2e ronde          (Squash Almere)

 

Almere I

Almere II

Squash Zwolle

Flevoparq

10 - 1

5 - 8

Almere 1

Flevoparq

Almere II

Squash Zwolle

9 - 3

10 - 1

Flevoparq

Almere II

Almere I

Squash Zwolle   1

4 - 7

10 - 1

 

 

 

 

 

 

 

Stand na twee speelronden:

Pos

Teams

Gespeeld

Punten

1

Squash Almere I

6

53

2

Flevoparq

6

43

3

Squash Almere II

6

34

4

Squash Zwolle

6

5

 

 

 

 

 

JL Groepsfoto Bij Squash Almere-600