Orla Noom is er zaterdagavond in geslaagd om de eindstrijd te bereiken van de Artemis Edinburgh Open 2011. In de halve finale van het WISPA Tour 4 kampioenschap won de Nederlandse met opvallend gemak van de Engelse Lauren Selby (3). Het werd 11-3, 11-5, 11-6.

Door haar indrukwekkende zege op haar teamgenote bij de Hoofddorpse eredivisionist ‘MeerSquashHeroes, speelt de als tweede geplaatste Noom, momenteel de nummer veertig van de wereld, zondag haar elfde finale op de Women’s International Squash Players Association (WISPA) World Tour. Van de tien voorgaande finales won de 25-jarige Hoofddorpse er vijf. Haar laatste zege dateert van oktober 2009 toen ze in India de sterkte bleek.

In de finale ontmoet Noom, die eerder in het toernooi al won van Tesni Evans en Colina Aumard, de Engelse Dominique Lloyd-Walter, die in Schotland als eerste is ingeschaald. De toernooifavoriete, die tijdens de open kampioenschappen van Edinburgh haar rentree maakt op de squashbaan na zes maanden blessureleed, klopte haar landgenote Lauren Briggs in de andere halve eindstrijd met 11-6, 6-11, 11-4, 12-10.

Meer informatie over de Artemis Edinburgh Open 2011 is te vinden op www.squashsite.co.uk/artemis.