Natalie Grinham is er niet in geslaagd om de halve eindstrijd te bereiken van de Cleveland Racquet Classic 2011. De 32-jarige Nederlandse verloor in de kwartfinale van het WISPA Gold 45 kampioenschap in de Amerikaanse staat Ohio met 6-11, 10-12, 12-10, 9-11 van de als vierde geplaatste Ierse Madeline Perry, de nummer zes van de wereld.

Ondanks haar nederlaag was Grinham niet ongelukkig met haar spel: “Het gaat langzaam aan de goede kant op. Ik voel me elk toernooi een stuk beter en ben inmiddels in staat om de topspelers goed partij te bieden. Dat is prettig om te weten, aangezien ik nog lang niet op mijn oude niveau zit”, aldus de Almeerse die bijna een jaar buitenspel stond als gevolg van de geboorte van haar zoon.

Grinham zakte door haar zwangerschap ver weg op de mondiale ranglijst. 2009 sloot ze nog af als de nummer 2 van de wereld, bijna een jaar later vond ze haar naam pas terug op de 67e plaats op de wereldranking. Inmiddels is de geboren Australische, die over anderhalve week voor het eerst mee doet aan het NK, opgeklommen naar plek 47.

Meer informatie over de Cleveland Racquet Classic 2011 is te vinden op www.squashsite.co.uk/2009/clevelandclassic2011.htm.