Natalie Grinham heeft bewezen weer terug te zijn op haar oude niveau door in Canada de Atwater Cup 2011 op haar naam te schrijven. In de finale van het WISPA Silver 20 kampioenschap in het Canadese Montreal was de 33-jarige squashster met 11-6, 11-7, 14-12 duidelijk te sterk voor de nummer 3 van de plaatsingslijst Joelle King.

De kersverse Nederlands kampioene domineerde vanaf het begin van de partij het midden van de baan en hield haar hoger aangeslagen tegenstandster doorlopend onder druk met drops, boasts en andere razendsnelle verrassingsslagen. Alleen in de laatste game kon de Nieuw-Zeelandse nummer 14 van de wereld, gisteren nog verantwoordelijk voor de uitschakeling van toernooifavoriete Vanessa Atkinson, in het spoor blijven van de ongeplaatste Grinham. Genoeg voor gamewinst was het echter niet. Eerder in het toernooi had de Almeerse ook al Donna Urquhart (4), Olivia Blatchford en Jaclyn Hawkes (2) zonder gameverlies aan de kant had gezet.

Met haar veertiende toernooizege op de WISPA World Tour, haar eerste sinds augustus 2009 toen ze de open kampioenschappen van Nieuw-Zeeland won, liet Grinham zien dat ze weer terug is aan het squashfront. Nadat ze eind 2009 een zilveren medaille veroverde op het WK in Amsterdam, stond de speelster van landskampioen 'MeerSquashHeroes bijna een jaar buitenspel als gevolg van haar zwangerschap. In mei 2010 beviel ze van haar eerste zoon.

Door haar zwangerschap zakte Grinham van de 2e naar de 69e plaats op de wereldranglijst. Inmiddels is de geboren Australische, die in 2008 de nationaliteit van haar man aannam, al weer opgeklommen tot de 32e plek op de WISPA World Ranking. De 892,5 punten die ze verdiende met haar zege tijdens de Atwater Cup zorgen ervoor dat ze volgende maand terugkeert in de top-20.