Natalie Grinham heeft het hoofdtoernooi bereikt van de Cayman Islands Open 2011, het op één na grootste toernooi op de Women's International Squash Players Association (WISPA) World Tour in 2011.

In de laatste kwalificatieronde van het World Series evenement in Grand Cayman, gedoteerd met een totale prijzenpot van $68.000, was de 33-jarige squashster in 27 minuten met 11-8, 11-6, 12-10 te sterk voor de Amerikaanse Latasha Khan. Een dag eerder had de Almeerse ook al de hoger aangeslagen Delia Arnold uit Maleisië uitgeschakeld.

De overwinning op Khan was de zesde opeenvolgende 'straight games' zege voor Grinham in evenveel dagen. Afgelopen zaterdag won de mondiale nummer 32 als ongeplaatste speelster de Atwater Cup 2011 in Montreal, haar eerste toernooizege in het internationale profcircuit sinds de geboorte van haar zoon Kieran. Een dag later moest ze na een 8 uur durende reis vanuit Canada gelijk aan de bak in de kwalificaties van de Cayman Islands Open 2011.

In de eerste ronde van het prestigieuze damestoernooi op de Kaaimaneilanden moet Grinham het pas woensdag opnemen tegen de laatste tijd in goede vorm verkerende Australische Kasey Brown, de nummer 6 van de wereld. De winnares van dat duel speelt een dag later vermoedelijk tegen wereldkampioene Nicol David.

Naast Grinham doen er geen andere Nederlandse squashsters mee aan het grote toernooi in het Caribische gebied. Vanessa Atkinson en Orla Noom opteerden voor de open Ierse kampioenschappen die volgende week plaatsvinden in Dublin. Voor de 35-jarige Atkinson is de Irish Open overigens haar laatste WISPA toernooi. Daarna volgt nog het EK voor landenteams alvorens de meest succesvolle Nederlandse squash(st)er haar racket aan de wilgen hangt.